top of page

CO2 Terápia

 CO2 terápia prémium ribeskin termékekkel

A szén-dioxidos kezelést a 90′-s évek óta használják vérkeringési zavarok, akut és krónikus fájdalmak enyhítésére. Több formája ismert és ma már elterjedt eljárás. A természetben előforduló mofetta (víz nélküli gyógyfürdő) vulkáni utótevékenységhez kötődő, főleg szén-dioxidból álló gázfeltörés. A mofettákat évszázadok óta használják gyógyításra, gyógyulásra. A száraz mofetták gázt, a nedves mofetták szénsavas vizet (savanyúvizet) adnak.

 

A szépészetben használt, non-invazív módon alkalmazott szén-dioxidos kezelést arcon és testen egyaránt el lehet végezni.

Mire jó a széndioxid terápia?

  • a bőr megújítására, ránctalanításra

  • a pórusok finomítására,

  • a zavaró pattanások eltávolítására,

  • hegek, striák finomítására,

  • cellulit csökkentésre,

  • a bőr elszíneződésének tompítására.

A kezelés egy egyszerű élettani folyamaton alapul

Ha a tüdő felől érkező friss, oxigénben dús vér alkotója, a hemoglobin azt érzékeli valahol, hogy ott extra mennyiségű szén-dioxid van jelen, akkor leadja az oxigént és felveszi a helyére a szén-dioxidot. A folyamat hatására a hajszálerek hirtelen kitágulnak, ezzel fokozott anyagcsere gyorsulás jön létre, aminek eredményeként a vér elszállítja a felhalmozódott salakanyagokat. A már halódó öreg sejtek elpusztulnak, helyet adva a képződő új bőrsejteknek.

A kezelés összetevői:

Egy speciális gél és egy szén-dioxid termelődést elősegítő papírmaszk.

Amikor a hűvös gélt felkenem az arcbőrödre és ráteszem a szén-dioxiddal átitatott maszkot, akkor azonnal érezhetővé és hallhatóvá válik a reakció: a bőrödön hő formájában érzed a hatást, füleddel pedig hallod a speciális pezsgő hangot. Ahogy a létrejött szén-dioxid behatol a bőrbe, megélénkül a hajszálerek keringése,  javul a bőr “tömöttsége”, rugalmassága és kollagén háztartása is.

A hatás nem csak közvetlenül a kezelés után érezhető és látható, hanem a következő napokban még erősödik is. Mivel azonban semmi nem tart örökké, ha igazi változást szeretnél, akkor kúrában érdemes igénybe venned ezt a bőrterápiát.
A szén-dioxid kiválóan bevethető  bőröd gyors regenerálására.

Beauty Photography

Milyen hatóanyagai vannak?

 

Centella asiatica:

Ez a növényi őssejt megújítja a bőrsejteket és ragyogást biztosít.

EGF:

A speciális növekedést segítő faktor regenerálja a bőrsejteket.

Acetil-hexapeptid:

Erős ránctalanító és gyulladáscsökkentő.

Bio-cellulóz:

Hűti a bőrt és intenzíven hidratálja.

Mire számíthatsz?

 

Cellulit kezelésnél:

Segíti az egyenetlenségek elsimítását a dermisz (a bőr alsó rétege) megvastagodásával. Ezt laza rostos kötőszövet alkotja és fő feladata, hogy mechanikai támaszt, szilárdságot, megfelelő vastagságot biztosítson a bőrnek. Mivel a szén-dioxid gáz belülről fejti ki a hatását, serkenti a zsírsejtek leépülését. Javítja a nyirokrendszer aktivitását a fokozott hajszálér keringés miatt.

Ráncok kezelésénél:

Erőteljesen javulni fog a bőröd rugalmassága, mert serkenti az elasztin- és kollagénképződést. Különösen alkalmas az áll- és a nyak vékonyítására és a dekoltázs szépítésére.

Pigment foltoknál:

Intenzíven serkenti a vérkeringést, ezért fokozódik a bőrben felhalmozódott salakanyagok elszállítása és ezzel szép, ragyogó, egyenletes bőrszínt biztosít.

Pórusok kezelésében:

Finomítja a pórusokat és kiegyensúlyozza a működésüket. A tág pórusok összehúzódnak, és mivel támogatja a természetes oxigéntermelést, a bőr mélyrétegben is hidratálódik.

Pattanások eltüntetésében:

Mivel támogatja az öreg sejtek elhalását és az újak termelődését, kivételesen jól alkalmazható aknés, gyulladt bőr regenerálására. Csökkenti a bőr gyulladását és érzékenységét, megakadályozza az újabb elváltozások kialakulását.

CO2 Kezelés

Elötte-utána fotók

bottom of page