top of page

Microneedling

Microneedling

Az életkor előrehaladtával, a bőr veszít a hidratációjából és a rugalmasságából. 

A szaruképzés folyamata egyre több időt vesz igénybe, amelynek köszönhetően a bőrfelszínen felhalmozódnak az elhalt hámsejtek. Ebből az  következik, hogy a bőr fakó és fénytelen lesz, valamint lelassul az alsóbb bőrrétegben keletkező és a felszín felé haladó fiatal sejtek képződése. Ez a blokkoló hatás a bőröregedés folyamatának egyik alapvető oka.

A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni - így csak a használt anyag 0,3 %-a tud hasznosulni a bőr felső rétegében, tehát nem tudják a kívánt eredményt biztosítani. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, megnő a bőr áteresztő képessége, a mikrotűk steril csatornácskákat hoznak létre, ezzel lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr mélyebb rétegeibe is egyaránt.


A bőrfiatalítás, ránctalanítás és a hatóanyagok mélyebbre juttatása elképzelhetetlen a felhalmozódott keratin réteg eltávolítása nélkül. Azonnali bőrmegújító folyamat indul be, azáltal, hogy az alsóbb bőrrétegben található sejtek szabad utat kapnak a bőrfelszín felé  a kezelés során  - és megújulhatnak.
 

Az apró tűk, mikro sérüléseket okoznak a bőr felszínén, erőteljesen aktiválva a  kollagén és elasztin szálak termelődését, beindul a  bőr önregenerációs folyamata.
Tömörebbé, feszesebbé válik az arc, a tág pólusok, hegek halványodnak, eltűnnek. Megindul a sejtosztódás folyamata és felgyorsul a nyirokrendszer tisztító  mechanizmusa. A fokozódó kollagén termelődés által javul a bőr vízmegkötő képessége, az eredmény, simább, fiatalosabb, feszes arcbőr. A kezelés után, hosszú távú hatást kifejtő steril hatóanyagok, ampullák, könnyebben és mélyebben hatolnak a bőrbe - így hatásuk hosszú távú. A bőrszerkezet  fizikai megnyitása után, a bőrtípusnak megfelelő kémiai hatóanyagot juttatunk a bőrbe.

A kezelés fájdalommentes és nem jár vérzéssel.

A mikrosebecskék miatt az eredmény nem azonnali, igazán szép és látványos a 4-5 naptól lesz, 1-2 napig lehet piros, és érdes tapintású, de ezek az apró kellemetlenségek elenyészőek az eredmények tükrében. Kúraszerűen fejti ki igazán a hosszú távú hatását, de már az első alkalom után látható a különbség.

A szúrás helyén a bőrünk gyógyulási folyamata során, kollagént kezd termelni. A tűk bár rövidek és vékonyak, így a kezelés nem fájdalmas, a sok ezer szúrásból adódóan az összfelület amin "megsértjük" a bőrt - óriási. Ezen a nagy felületen indul meg a kollagén termelődés, mely hatására az arcbőr önmagát további külső segítség nélkül megújítja. A frissen keletkezett kollagén pontosan megegyezik a fiatal korban keletkezettel, rugalmas, feszes és hidratált kollagén-rostokkal. Ezáltal az arcbőr szerkezetének alapjaiban tudunk elérni fiatalodást és a bőrünk gyógyulási folyamata során kollagént kezd termelni. 

Image by Valerie Elash

Milyen problémákra alkalmazzuk?
 

 • Megereszkedett arc, nyak és dekoltázs bőr kezelése

 • Hegek kezelése

 • Májfoltok halványítása és egyéb bőrhibák javítása    

 • Mély és felszíni rácok hatékony simítása

 • Szeborreás bőrnél pórusok finomítása, gyulladás csökkentése

 • Hidratálás

 • Szem alatti karikák, táskák kezelése speciális kezelőfejjel

 

A kezelés menete

 

 1. Bőr letisztítása

 2. Fertőtlenítés

 3. Hatóanyag felvitele

 4. Meghatározott mozdulatokkal a kezelés elvégzése

 5. Fertőtlenítés

 6. Nyugtatás

A kúra alatt ajánlott a fokozott C vitamin szedése -  segítve ezzel a gyógyulási folyamatot és a kollagén-szintézist.

A kollagén termelődés indukálása természetes folyamat, ezért a kezelés nem okoz semmilyen károsodást, vagy allergiás reakciót. A folyamat és a hatás még a kezelést követő hónapokban is tart.

A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémek hatóanyagait sem engedi felszívódni, így csak a használt anyag 0,3 %-a tud hasznosulni a bőr felső rétegében, így nem tudják a kívánt eredményt biztosítani. A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, megnő a bőr áteresztő képessége, a mikrotűk steril csatornácskákat hoznak létre, ezzel lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr mélyebb rétegeibe is egyaránt.

Microneedling kezelés

bottom of page